Sortides

El voluntariat, peça clau de la caminada

07/03/2017

El voluntariat és una de les peces clau de la Magic Line. Persones que prèviament han senyalitzat el camí, han preparat les bosses amb el material pels equips, i que el dia de la caminada t’orienten amb un somriure, et segellen els passaturons, o t’ofereixen avituallament.

La Magic Line mobilitza cada any més de mig miler de voluntaris, dels quals gairebé la meitat provenen de centres educatius, que hi participen com a part dels projectes d’aprenentatge servei que realitzen els alumnes dels centres de secundària.

El voluntariat és una de les peces clau de la Magic Line. Persones que prèviament han senyalitzat el camí, han preparat les bosses amb el material pels equips, i que el dia de la caminada t’orienten amb un somriure, et segellen els passaturons, o t’ofereixen avituallament. La Magic Line mobilitza cada any més de mig miler de voluntaris, dels quals gairebé la meitat provenen de centres educatius, que hi participen com a part dels projectes d’aprenentatge servei que realitzen els alumnes dels centres de secundària.

Enguany, més de 200 joves dels instituts Turó de Roquetes, Ferran Tallada, Les Corts, Jaume Balmes, Emperador Carles, i de les escoles Virolai, la Mercè, FEDAC-Horta, Garbí d’Esplugues, Isabel de Villena, Anna Ravell i Ramon Fuster han participat com a voluntaris en diferents trams del recorregut.

Aquestes escoles i instituts participen també creant equips per caminar i així, en el previ, tots els alumnes col·laboren per assolir el repte econòmic que s’han posat com a centre. Esmorzars i berenars solidaris, concerts, venda de productes, disseny de xapes i samarretes etc. contribueixen a sensibilitzar la resta de la comunitat educativa i a aconseguir fons.

A més, la Magic Line és una bona oportunitat per sensibilitzar els joves sobre les realitats dels col·lectius en situació vulnerable. A través de la seva participació al programa Escola amiga de l’Obra Social Sant Joan de Déu, els alumnes reben xerrades prèvies sobre algun dels col·lectius en risc d’exclusió amb els quals, i pels quals, es fa la Magic Line.